De omgeving

In de omgeving vindt u vele fiets- en wandelroutes. Wanneer u het huis uit loopt, is er een diversiteit aan bos- en natuurgebied. Als je De Schoollaan uitlooppt dan kom je uit bij de Baggerputten. Deze zijn gevarieerd, kleinschalig en echt een pareltje in de natuur van Midden-Groningen. Ontdek de natuur in Midden Groningen.

Op fietsafstand is er veel te zien, zoals het oude en nieuwe natuur in 't Roegwold.

Ten oosten van Groningen ligt 't Roegwold, een gebied met oude natuur én steeds meer nieuwe natuur. Landbouwgronden tussen de al bestaande natuurgebieden worden hier heringericht.

In de Westerpolder heeft de eentonige grasmat al plaatsgemaakt voor een ruige bodem. Hier komen nu mooie bloeiers voor, zoals goudknopje en rietorchis, en vogelsoorten zoals de roodborsttapuit en kleine karekiet.

In Ae’s Woudbloem is een gevarieerd landschap ontstaan met gras en struwelen, lage plassen en hoger gelegen zandkoppen. De rietmoerassen van Tetjehorn herbergen vogelsoorten als baardmannetje en porseleinhoen. De komende jaren wordt ook het Dannemeer aangepakt. Hier komen bossen, open water en graslanden vol kruiden.

Er lopen o.a. de Schotse hooglanders en vele herten. De vogels ontwaken de dag en fluiten u een heerlijke nachtrust tegemoet. Gees is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Drenthe en tweede van Nederland. Het heeft een prachtige beeldentuin, waar vele bezoekers jaarlijks op afkomen. Dit alles door de kunst en de prachtige tuinen.

Voor wie in monumenten is geïnteresseerd, zijn er de borgen en boerderijen in het Groninger landschap, met daartussen een diversiteit aan landwinkels, Dallinga Meinardi, Holtjer.

Er gaat niets boven Groningen!!